lördag 9 januari 2010

Vi är här nu!

Vi landade i tisdags förmiddag och resan gick bra. Från ett snöigt och kallt Sverige till dryga 30C! Det var värmerekord i Sydafrika i tisdags. Härligt!

Hämtade min FINA VW Tiguan på vägen från flygplatsen. Gick som smort.

Onsdagen tillbringade Harald och jag mestadels i Durbanville för att försöka få ut Haralds nya (begagnade) Merca. No luck! Pengarna vi förde över till vårt Sydafrikanska konto den 28/12 fanns inte. Alltså ingen bil! Vi fick åka hem igen efter ett antal vändor och våndor.

Hämtade vår stackars katt på vägen hem. Väldigt försenade var vi. Kändes inte bra. Han klarade resan men var rädd och luktade pyton. efter en del putsande och många klunkar vatten och toalett besök är han nu på väg att bli sitt vanliga jag. Men han är väldigt ljudrädd.

På onsdag em åkte Harald och Julius för att fixa mobilabonnemang och kontant internet anslutning. Även detta tog evigheter och var inte det lättaste. Vi måste lära om och gardera oss med tålamod! Han fick i alla fall tag på en dongel så att vi kunde föra över pengar till bilsäljaren igen.

Torsdag stannade vi hemma. Orkade inte ge oss ut utan fixade hemma. Jag var och handlade i alla fall och på em kom en kille och installerdade trådlöst internet. ALLA mycket glada!

Mosquito somnade rygg mot rygg med Eilika första kvällen. Där var han trygg!

I går var vi och fixade någon typ av registreringsnummer till mig för att kunna registrera bilen rätt och även en snabb inspektion för försäkringens skull. Vi var laddade med tålamod men detta gick väldigt snabbt och bra.

På em åkte hela familjen till Durbanville igen och denna gång fick Harald äntligen med sig sin kära bil. LYCKA!



Idag har vi en lugn dag. Julius och Harald har åkt till Surfers Corner i Muizenberg för att köpa lite nya shorts till Julius. Han har växt ur alla sina gamla. Eilika , Mosquito och jag stannar hemma. Blir nog poolen i eftermiddag. Drygt +24 i luften och drygt +25 i poolen. Blåser som vanligt men vi har lä nere vid poolen så det är bara skönt att det fläktar.




Julius och Mosquito surfar!



En liten blekfis vid poolen!







4 kommentarer:

  1. Välkomna till Sydafrika! Det är en omtumlande och tålamodskrävande tid som väntar er och som ni redan fått en försmak av... ALLT tar längre tid här!!
    Vilken fin katt ni har! Är det en norsk skogskatt eller en perser?

    SvaraRadera
  2. Ser att ni har det bra i dysafrika!

    SvaraRadera
  3. Miriam,
    Tack för välkomnandet! Katten heter Mosquito och han är en Maine Coon. Stor kisse!
    Har noterat att era tvillingar är lika gamla som vår Eilika. Född 051205.
    Vilket företag jobbar du för om man får fråga?

    SvaraRadera
  4. Hej!

    Då är ju Eilika född samma dag som Noah och Axel. Coolt!
    Jag jobbar på Saab (inte bilarna, utan försvarsbolaget).

    SvaraRadera